Banaan met Rolo

 

Dit nagerecht is een echte aanrader, snel gemaakt en heerlijk van smaak. Op elk type BBQ te bereiden op directe wijze en heel makkelijk te onthouden.....als de schil zwart is dan is dit toetje klaar.

 

Methode: Direct. 

BBQ-dome temperatuur: 180C of hoger

Griltijd: ca. 15 minuten (tot bananenschil zwart is)
Kerntemperatuur: n.v.t.

Benodigdheden: schilmesje, lepeltje (pp)

 

 Ingrediënten:

  • 1 banaan (pp)
  • 4 rolo's (per banaan)
  • Likeur zoals bv Likor43 of iets anders naar smaak
  • Vloeibare roomboter

Bereidingswijze:

  1.  leg de banaan op zijn kant en snij (niet te diep) van links naar rechts in de banaan.
  2. snijdt de Rolo's door de helft.
  3.  maak de opening in de banaan met een vinger iets groter zodat de Rolo partjes naast elkaar in de banaan passen.
  4.  doe de Rolo partjes in de banaan en schenk wat likeur in de gleuf van de banaan.
  5. schenkt wat vloeibare roomboter in de gleuf van de banaan.
  6. plaats de banaan boven de hitte bron en sluit het deksel van de BBQ.
  7. controleer na 15 minuutjes of de banaan al zwart is gekleurd, op het moment dit het geval is kan de banaan opgediend worden

Met een dessert lepeltje kan de inhoud van de banaan gegeten worden, de Rolos zijn gesmolten en de zachte chocolade, karamel en banaan smaken heerlijk samen.

 

Veel plezier met de bereiding, en laat het smaken.

 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn m.b.t.. dit gerecht, gebruik dan de contact pagina en ik zal zo snel als mogelijk reageren.