Gevulde bladerdeeg krans

Soms wil je eens wat anders bereiden op je BBQ. 

De gevulde bladerdeeg krans is hiervan een mooi voorbeeld. Eenvoudig te maken en de vulling geheel naar eigen smaak vorm te geven.

 

Methode: Indirect

BBQ-dome temperatuur: ca. 200C

Griltijd: ca. 20 minuten
Kerntemperatuur: n.v.t.

Benodigdheden: pizza steen, dessert kommetje, bakpapier, Pizza schep, mes

 

 Ingrediënten:

  • 2 blikjes croissant deeg
  • 1 zakje geraspte mozzarella  
  • 1 potje groene pepers
  • ca. 20 blaadjes basilicum
  • ca. 10 schijfjes salami
  • ca. 6 plakjes prosciutto ham
  • ca 6 plakjes kaas
  • zwarte peper gemalen
  • Zeezout

Bereidingswijze:

  1. Zet het dessertkommetje in het midden van het vel bakpapier.
  2. Leg de deeg van de een blikje croissant deeg in een ster vorm rondom het kommetje, herhaal dit vervolgens met het tweede blik deeg zodat er een ster met 12 punten ontstaat.
  3. Strooi de mozzarella kaas rondom het kommetje.
  4. Snijd enkele groene pepers in stukjes en verdeel deze over de kaas.
  5. Verdeel zo ook de basilicum blaadjes rondom het bakje.
  6. Vouw de schijfjes salami dubbel en verdeel deze ook rondom het kommetje.
  7. Verdeel ook de prosciutto ham rondom het kommetje over de salami.
  8. Verdeel de plakjes kaas hier weer overheen.
  9. Kruid dit met de peper en het zout.
  10. Haal het kommetje weg en vouw de punten van de deeg naar het midden van de ster.
  11. Plaats het kommetje weer terug en druk dit goed op het deeg.
  12. Haal het kommetje vervolgens weer weg en verwijder het middelste rondje van deeg, zodat er een gesloten krans ontstaat.
  13. Bereid de BBQ voor op 200C en plaats de pizza steen (indirect)
  14. Laat de pizza steen met gesloten BBQ zo'n 25min. op temperatuur komen.
  15. Plaats de krans met het bakpapier op de pizza steen en sluit de BBQ.
  16. Na ca. 2-3 minuutjes kun je de krans voorzichtig met de pizza schep optillen van het papier, dat je er dan snel onderuit trekt en de krans terug laat zakken op de pizza steen.
  17. Na. ca. 25 minuten op 200C zal de deeg een mooie kleur hebben en krokant zijn.
  18. Zet de BBQ uit en laat de krans nog zo'n 5 minuutjes liggen.
  19. Plaats de krans op een snijplank, met een mes kunnen deze nu in stukjes worden gesneden

 

Mooie van dit recept is dat je de vulling volledig kunt aanpassen naar je eigen smaak, maak er bv een taco snack van door gekruid gehakt te gebruiken of vul hem met witte chocolade en rood fruit als zoete snack.

Veel plezier met de bereiding, en laat het smaken.

 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn m.b.t.. dit gerecht, gebruik dan de contact pagina en ik zal zo snel als mogelijk reageren.