Turkish kebab wrap

Turkse kebab vanaf het Adana spies als wrap met een heerlijke mediterrane salade.

 

Dit Turkse gerecht met lamsgehakt wordt op hoog vuur, boven de houtskool bereidt. Extra stoer is het gebruik van de Adana spiesen.

 

Methode: Hogh-and-fast , direct

BBQ-dome temperatuur: ca. 200-220C

Griltijd: ca. 10 minuten
Kerntemperatuur: ca. 64C of hoger (ik meet deze niet) 

Benodigdheden: 4(Adana)spiezen, Scherp mes, keukenmixer, kom

 

 Ingrediënten:

  • t.b.v. de kebab
  • 1 Kg lamsgehakt (Turkse slager met 30% vet)
  • 1 Ui in stukjes gesneden
  • 1/2 zoete paprika punt in partjes gesneden
  • 3 groene chili pepers in stukjes gesneden
  • 1 Bosje platte peterselie gesneden
  • Handje vol muntbladjes gesneden
  • 1 Eetlepel rode chili poeder
  • 1 Eetlepel zout
  • 1 Eetlepel Komijnzaad
  • 1 Eetlepel Korianderzaad
  • 1 Eetlepel zwarte peper
  • 1 Eetlepel paprikapoeder
  • 2 Eetlepels granaatappelsap of cranberry sap 
  • T.b.v. de wrap en salade
  • 4 Tortilla's
  • 1 Ui in stukjes gesneden
  • 1 Tomaat in stukjes gesneden
  • 1 Bosje platte peterselie gesneden
  • 1 Handje muntblaadjes gesneden
  • Olijfolie
  • Halve citroen
  • Vers gemalen peper
  • Zout

Beredingswijze

 

  1. De kebab spiesen
  2. Plaats alle ingrediënten voor de kebab in een keukenmixer en laat het gehakt en de overige ingrediënten mixen tot een smeuïge vleespasta.
  3. Maak met natte handen eivormige ballen van het gehakt,, passend in een hand.
  4. Neem de Adana spiesen en kneed de gehakt ballen om de spiesen om ze vervolgens met natte vingers om de cm plat te drukken. 
  5. Bereid je BBQ voor op een temperatuur van minstens 200C en directe bereiding.
  6. De wrap en salade
  7. plaats alle ingrediënten van de salade in een kom.
  8. Pers hier een halve citroen over uit en voeg een flinke scheut olijfolie toe.
  9. Voeg naar smaak wat zout en flink wat verse peper toe.
  10. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
  11. Op de BBQ
  12. Plaats de Spiesen gedurende ca. 10 minuten boven de gloeiende houtskool (vooraf eventueel insmeren met olijfolie voorkomt plakken) en draai ze op de helft van de tijd om.
  13. De halve minuut leg je de tortilla's bovenop de spiesen zodat ze warm worden en een beetje kleur krijgen.
  14. Neem daarna de tortilla's en de spiesen van de BBQ.
  15. Op het bord
  16. Verdeel de salade over de 4 tortilla's
  17. Schuif van elk spies de kebab op een tortilla (eventueel in twee helften) 
  18. Vouw de tortilla dicht (eventueel vooraf naar smaak een sausje toevoegen bv Knoflook, Tomatensaus of een mint chutney)

Veel plezier met de bereiding, en laat het smaken.

 

Opmerking:

Lust je geen lamsvlees, neem dan gemengd gehakt als alternatief.

I.p.v. de wrap met een tortilla, kan natuurlijk ook Turks brood of pita brood gebruikt worden.

 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn m.b.t. dit gerecht, gebruik dan de contact pagina en ik zal reageren.

 

Dit gerecht is ook terug te vinden op het BBQgenot YouTube kanaal