Deze heerlijke stoofpot doet het goed in de koude maanden en is eenvoudig te bereiden.
Methode: Dutchoven
BBQ-dome temperatuur: ca. 180-200C
Bereidingstijd ca. 60 minuten
Kerntemperatuur: n.v.t.
Benodigdheden: Dutch oven, spatel
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
1. Bereid de BBQ voor op een temperatuur van ca. 180-200C
2. Laat de dutch oven hierop goed heet worden en voeg een scheutje olijfolie toe
3. Snipper de ui, pers de knflook en fruit dit in de dutch oven
4. Voeg het gehakt toe en bak dit rul
5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit al roerend enkele minuten
6. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en roer dit goed door
7. Voeg naar smaak zout en Naked Gunpowder toe en de 2 EL sweet chili saus
8. schud de bonen af Snijd de BBQ worst in schijfjes, voeg dit allemaal toe en roer door elkaar
9. Doe het deksel op de Dutch oven, ze de BBQ op lage temperatuur en laat (onder af en toe roeren) de stoof sudderen tot op op de gewenste temperatuur.
Veel plezier met de bereiding, en laat het smaken.
Opmerking:
De hier genoemde BBQ worst is reeds gegaard, mocht je andere worst gebruiken, gril deze dan vooraf op je BBQ.
Het gerecht is lekker met vers stokbrood, optioneel kan ook rijst erbij gegeten worden.